Blogg listad på Bloggtoppen.se

Vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar

I en trasig solstol satt vi och tittade upp mot en stjärnklar himmel. På radion spelades en Håkan-låt om stjärnor som blir till stenar. Hela mitt liv har jag levt enligt den där textraden, hållt tillbaka på känslorna för att allt ändå tar slut någon gång, allt mister sitt sken. Men där och då insåg jag att just ikväll lyser den där stjärnan vi båda tittar på starkare än någonting annat på himlen. Just ikväll finns det inget vackrare. Och när den väl slocknar och blir till stjärndamm kommer minnena av dessa nätter finnas kvar. Man kan inte leva i rädsla för dagen kärlek slocknar. Allt handlar om att få lysa starkt, om bara för en minut så att man inte mister ljuset innan världen fått se det.

Jag tror du söker efter mer än du ser men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen
Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen
För vi lever alla med känslan att falla
Och vid tomhetens botten står vi på toppen

Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad

Älskar att oroa mig över klädval. För det betyder att mina bekymmer ligger på en ytlig nivå. Det betyder att mitt liv är inte mer komplicerat än en tygbit. Det betyder att jag inte kommer gråta mig till sömns och att morgondagen inte känns som en omöjlighet.


Man måste dö några gånger innan man kan leva

Vi kastas runt i turbulensen. Ramlar åt sidan när vindarna slår hårt. Snubblar på oväntade stubbar i okända skogar. Vi faller till botten. Men på något sätt kommer vi alltid upp igen. Dragningskraften inom oss alla drar upp oss på 2 ben igen.

Ser du hur inget växer, inget lever men inget dör?


It´s all right, no one´s got it all

Jag saknar att röka tillsammans med dig och få cigaretten att sluta glöda för att jag glömt att den är där
Jag saknar när du på ditt irriterande sätt rättar mina felsägningar
Jag saknar att försöka sova i din säng men istället ligga sömnlös till morgonen bara för att du vill berätta oändligt långa historier för mig
Jag saknar behöva lägga mig i din soffa för att du tagit upp hela sängen
Jag saknar att få dig grinig och behöva kyssa dig 100 gånger för att du ska förlåta mig
Jag saknar att få säga att jag saknar dig,
och känna att du saknar mig med

Even though I know it can´t be us I´m not sad cuz you´re simply the best thing I never had







Några av favortibilderna som förtjänade att få visa sig igen på bloggen tillsammans med en i nuläget passade textrad av Hoffmaestro

Jag tror jag stannar kvar för ingenting är som du

För när vi nån gång ler
små korta stunder,
handlar sången om oss
Och när vi nån gång ler
små korta stunder,
ger du mig och jag dig
och ingenting är som vi är

Hästpojken - små korta stunder

To die by your side is such a heavenly way to die


For once in my life let me get what I want. Lord knows, it would be the first time

Mellan dina 4 väggar glömde vi bort hur deras röster lät. Hur högt de kan skrika och hur deras ord sprids som en löpeld. Bakom en stängd dörr fanns det bara du och jag. Vi byggde en värld fylld av fantasier, drömmar och hopp som skulle dö sekunden någon av oss lämnade platsen. Andetagen vi tog under den kvällen, hjärtslagen som pumpade vårt blod under de timmarna kommer aldrig tillbaka. Det var bara där och då. Men det spelar ingen roll om jag får 100 sådana ögonblick till eller bara det enda. För aldrig har jag upplevt en sådan lycka.

Jag glömde visst svara dig. Jag tror att jag älskar dig också.

I´m the hero of the story dont need to be saved

Någonstans i universum befinner sig två människor som är precis som du och jag. Men där är han inte omöjlig att få och hon är inte rädd. De springer på gröna ängar, håller hand öppet på gatan och känner en obegränsad kärlek rinna genom deras ådrer. Men vet du vad? Jag skulle inte vilja vara dem. Vad jag vill ha är du och jag. Här och nu.

Il vous aime, c'est secret, lui dites pas que je vous l'ai dit

Livet är som en fransk låt. Man förstår ingenting. Vi rör oss på någonting vi kallar en planet, lever någonting vi kallar ett liv och spenderar alla våra tankar på någonting vi kallar kärlek. Livet är som en fransk låt. Det enda man förstår att det är vackert.


Whatever I might stumble upon there's always something holding me back

Ännu en gång ger jag dig en chans att såra mig. Ännu en gång lämnar jag mitt hjärta och min själ till någon jag inte litar på. För även om jag lovade mig själv att aldrig mer göra om det, finns det inget annat sätt att leva på. Inget annat sätt att bli lycklig på. Att vara sårbar, att våga visa sig svag. Det är att vara stark.

RSS 2.0