Blogg listad på Bloggtoppen.se

Så många broar jag bränt, ingen tog mig riktigt över nej

Igårkväll låg jag i min säng och lyssnade på en låt som fick mig att minnas allt som hände den där hösten. När tiden är rätt ska jag plocka upp dig och ta dig långt härifrån. Jag önskar att jag kommer ihåg dina ögon den kvällen, hur dina läppar smakade eller hur din hand kändes mot mitt ben. Kanske har jag tvingats glömma. Kanske har mitt hjärta tvingats stänga av den där delen som var avsatt till dig för att du aldrig vågade bli en del av det. Vi skulle stjäla allt och slänga bort det igen. Det som gör mest ont är den läxa jag lärt mig. Att folk kommer att komma och gå. Endast få stannar med en hela vägen. Du betydde allt ett tag, nu är du bara ett fint minne till en fin låt. Men du, du sätter höstsolen i eld. Det är vår låt för att du satte min höstsol i eld. Du fick den att brinna och den brinner än idag. Men nu är det vinter och kvar är bara ett minne av värmen du gav. Jag ångrar ingenting jag gjort, inte heller någonting som inte gjordes. För trots alla tårar, trots alla förlorade sovtimmar har du lyst upp världen för mig och den kommer aldrig se ut på samma sätt som det gjorde innan dig. Min höstsol, min allra första kärlek.

They knew better, still you said forever

That last kiss I'll cherish
Until we meet again
And time makes it harder
I wish I could remember

But I keep your memory
You visit me in my sleep
My darling, who knew?



Jag blir aldrig kär i nån, sånt där är slöseri med tid men då slösar vi bort våra liv

Jag har träffat såna som du förut. Tro mig, jag kan din typ. Jag vet att jag inte är den enda tjejen du pratar med. Jag vet att dina ord inte betyder någonting, du har sagt dem många gånger förr. Jag vet att du vet precis hur du ska göra, precis hur du ska hålla mig för jag är inte den första. Men jag vägrar tro på att dina ögon skulle ljuga. Det är något speciellt med dig. Du är precis som mig. Alla tror att de vet vilka vi är. Men de har ingen aning. Jag tittar på dig när dina vänner pratar och skrattar och ser att du är någon helt annanstans. Jag är där med. Där kommer ingen annan vara, därför kommer de aldrig förstå.


Alla filmer alla böcker handlar om dig alla ryggar tillhör dig tills jag går fram "förlåt jag trodde det var nån annan"

Jag gör mig själv en stor otjänst genom att åka till dig. Låta dig ignorera mig. Men sedan kollar du i mina ögon. Och säger förlåt. Jag vet att du inte menar det och det betyder ingenting. Men när jag stirrar in i de där stora, bruna, ledsna ögonen blir allting annat till småproblem. Någonting som kan ignorers. För du är här och jag är här. Vi har varandra ikväll, ingenting annat betyder. Men det gör ont. För jag vet att jag inte borde. Jag kan inte hjälpa det, kan inte motså dig. Jag orkar inte det här längre.

It´s just a feeling and no one knows yet but just beause they can´t feel it too doesn´t mean that you have to forget







Alla filmer, alla böcker handlar om dig, alla ryggar tillhör dig tills jag går fram ”Förlåt jag trodde det var nån annan”

Jag gör mig själv en stor otjänst genom att åka till dig. Låta dig ignorera mig. Men sedan kollar du i mina ögon. Och säger förlåt. Jag vet att du inte menar det och det betyder ingenting. Men när jag stirrar in i de där stora, bruna, ledsna ögonen blir allting annat till småproblem. Någonting som kan ignorers. För du är här och jag är här. Vi har varandra ikväll, ingenting annat betyder. Men det gör ont. För jag vet att jag inte borde. Jag kan inte hjälpa det, kan inte motså dig. Jag orkar inte det här längre.


The love I sell you in the evening, by the morning won't exist

I've got a flask inside my pocket we can share it on the train
If you promise to stay conscious I will try and do the same
We might die from medication, but we sure killed all the pain
But what was normal in the evening, by the morning seems insane


Natten faller och våra bekymmer kryper ner i sängen och väntar på oss under täckets trygghet. Mörkrets kraft förvandlar en främling till ditt livs kärlek. Månljusets sken får en att säga allt man velat säga men som vettet hindrat en från. Solljuset ska snart lysa upp våra ansikten men just nu är det mörkt och morgondagen långt bort. Stjärnorna visar sig på himlen och känslan av att leva för inatt får kroppen att fyllas med hopp och längtan. Under de kommande timmarna kommer natten att se på och sedan bädda in alla händelser under sin svarta mantel när morgonen nalkas. Ingen behöver veta. Bara du och månen vet precis vad som hände. Bara du och gryningen vet vad som stannade kvar och vad som följde med dig hem. Bara du och solens strålar som skiner genom persiennerna dagen efter vet vad som var äkta.

Vad jag bryr mig om nu är att se din blick så sårad när alla löften klingar falskt nästa gång du lovar någon allt

Vad jag bryr mig om nu
är dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig



Några visa meningar från Håkan Hellström. Han är min röst när gråten i halsen gör så att ljuden inte kommer ut från min mun. Min gud.

Vi glömmer aldrig. Vi släpper aldrig taget. Vi ser förbi det och kanske förlåter

Även fast det känns som att ingen förstår vad jag känner just nu vet jag att nästan alla tjejer som läser min blogg kommer känna igen sig i någonting av det jag skriver om. I besvikelsen, i det eviga hoppet, i sökandet efter bekräftelse, i rädslan av att vara ensam, rädslan av att vara bunden. I att falla för helt fel kille. Vi lägger ner våra själar på killar som utnyttjar oss, fäller våra tårar för någon som inte bryr sig. Men vi tappar aldrig hoppet. Aldrig någonsin slutar vi hoppas. Vi ger våra hjärtan rakt ut. Vi älskar tills det gör ont. Sedan älskar vi lite mer. Vi ger allt. I hopp om att få lite tillbaka. Vi lever för kärleken. För vi vet inget annat.


Jag skämms för att säga att du är kvar i mig, skratta åt det för då kommer jag kanske över dig

I kärleksfilmer brukar man säga "it aint over til it´s over". Men jag tror att ibland måste man låta vissa saker bara vara ett fint minne. Allt är inte menat att vara för evigt. Ibland är det inte ens menat att vara alls. Det gör ont att släppa taget om någonting som jag tänker på varje dag. Ju mer jag försöker glömma, destå mer tänker jag på dig. På den där kvällen. På dina ord som bara förblev ord, på dina löften som blev till ett svek och en besvikelse. Jag släpper taget om någonting jag aldrig hållit i. Någonting som bara sipprade genom mina fingrar som sand, som jag aldrig riktigt fick grepp om. Som aldrig var mitt utan bara snuddade vid mig och lämnade mig med ett minne och tankar på vad som kunde varit men aldrig blev.


When you´re dreaming with a broken heart, waking up is the hardest part

Jag kommer ihåg det som att det var igår. Den där kvällen då jag tappade all glädje. Den följde med dig på tåget hem. Det var nyårsafton och hela kvällen var planerad med dig inräknad. Jag hade i flera dagar drömt om vår nyårskyss, hur du skulle kolla in i mina ögon och säga till mig att "det är med dig jag vill vara". Men det blev inte riktigt så. Det blev inte alls så. För du vände. Och lämnade mig i snön. Jag såg dig i slutet av tunneln. Du hade dina händer i jackfickorna och du såg att jag tittade på dig. Du sa nått till dina vänner och bytte sedan riktning. Mot tåget, iväg från mig. Utan ett ord såg jag dig lämna mig. Alldeles nyss hade vi gått bredvid varandra och pratat. Under luvan hade jag sneglat på dig, sett vid vid min sida. Nu var du på väg till en annan fest. Festen jag skulle till dög inte. Jag dög inte. Vad gjorde jag för fel? Jag fortsatte gå ensam. Stirrade bara rakt fram med en tom blick. Mina vänner pratade med mig, jag svarade inte. Bara svalde. Hela kvällen satt jag på en sängkant och väntade på att du skulle höra av dig. Det gjorde du aldrig.


Men du, du sätter höstsolen i eld

Det är en kall höstkväll i oktober. Vi är i en lägenhet i förorten och det är fullt med folk. Glada, fulla människor överallt. Du har knappt kollat på mig under hela kvällen, trots att jag försökt möta din blick. Du sätter dig ner på en pall. Jag tar mod och går fram och ställer mig bredvid dig. Du kollar upp, ser att det är jag och ler. Du fortsätter prata med dina kompisar runt om. Jag ställer mig närmre. Efter ett tag känner jag din hand på mitt ben. Din varma hand stryker mig över låret och ilningen som går genom mig kropp går inte att beskriva med ord. Jag skriker inombords. Dina vänner ser din hand på mig och jag kollar på dom med en självsäker blick trots att jag är så svag att det är ett mirakel att mina ben inte viker sig. Just i den stunden var vi varandras. Du visade alla dina vänner att jag bara var din. Det är den bästa stunden i mitt liv. De finaste sekundrarna av hela min ungdom. Min första kärlek är du. Min största kärlek. Aldrig var du min, du kommer heller aldrig bli det. Men just då, i den där lägenheten just den där kvällen, var du bara min och inget annat var viktigt. Jag älskar dig lika mycket nu som jag gjorde då. Men vi är inte såna som i slutet får varandra.


Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam

Jag kommer aldrig sluta tänka på dig varje dag. Jag kommer aldrig sluta stelna till och frysa till is varje gång jag hör din röst. Jag kommer aldrig sluta få den där känslan i magen när jag ser in i dina ögon. Jag kommer aldrig sluta svara på dina sms, även fast jag vet att jag borde gjort det för länge sen. Jag trodde att jag glömt dig. Trodde att det var över. Men du är inte glömd, bara begravd under en hög med tid. Tiden har gjort så att jag vissa dagar inte ens kommer ihåg din röst. Men när jag hörde den ikväll fick jag precis samma känsla som för 6 månader sedan och jag insåg att jag aldrig någonsin kommer att glömma dig. Tiden kommer att gå men jag vet att om jag skulle möta din blick på stan om några år skulle allt väckas till liv igen. Alla känslor skulle hoppa upp och tiden som gått skulle inte kännas av. Jag skulle färdas tillbaka till den där festen en kall höstkväll. Jag skämms för det oerhört mycket, jag är inte stolt över det. Jag vet att du aldrig kommer att känna samma sak för mig. Min hjärna vet det. Mitt hjärta kommer aldrig någonsin förstå det.

Livrädd för att leva, dödsrädd för att dö

Man ser flera tusen nya ansikten varje dag. Flera hundra personer passerar dig när du går på stan utan att du tänker på dem. Men så ibland, träffar du en människa som sätter sig på näthinnan. Som du inte riktigt vet varför du kommer ihåg, du bara gör det. Jag träffade en människa i helgen som kunde se rakt igenom mig. Som hade de mest sorgsna ögonen jag någonsin sett och jag visste precis vad han tänkte när han satt där på sängkanten och tittade ner i golvet. Rädlsa. Jag kände igen mig i dig. Jag är också rädd. Men du är inte ensam och jag insåg att jag inte heller är det. Du och jag är rädda för att känna, för att älska och för att bli besvikna. Rädda för att leva.

Det kan ta slut i morgon eller hålla på för alltid

Det är som ett oskrivet löfte. Du hör bara av dig när du vill ha någonting av mig. Och jag ska svara, på direkten till och med. Du vet att jag egentligen inte vill, inte borde. Men du vet också att jag alltid kommer att göra det. För jag kan inte hålla mig. Hålla mig borta från dig. Jag har inte styrkan till att inte svara.


Vad vet du om kärleken förrän du förgäves hatat den?

Igår träffade jag en människa som räddade mig. Som förde mig upp från det dike du kört mig ner i. Som jag själv låtit mig köras ner i för att jag trodde att det var så det skulle vara. Jag kommer troligtvis aldrig mer träffa dig. Men tack för att du fått mig att inse att jag faktiskt är värd någonting.
"Jag ska vara helt ärlig. Först ville jag bara ha sex med dig men nu vill jag inte det. Jag vill inte förstöra det här. Du är den skönaste människan jag någonsing träffat och även fast det är första gången vi ses måste jag säga att... jag gillar dig"
Du gillade mig för den jag var. Du skrattade åt mina skämt, var intresserad av mitt liv och blev generad av att kolla mig i ögonen. Jag visste inte att jag kunde få en människa att känna så genom att bara vara mig själv. Kanske att jag ändå duger, precis som jag är. 

If you don´t feel the way I do it don´t matter cause, I´ll never know how you feel


Ibland slår det mig, hur fint livet skulle vara om man sa vad man kände. Om man varje sekund och varje hjärtslag levde livet till dess fullo istället för att vara feg. Istället för att falla i ett mönster och bara blandas in. Undra hur det skulle se ut?

All I needed was the love you gave, all I needed for another day and all I ever knew. Only you.

Det var ett halvår sedan jag såg dig för första gången. Ett halvår sedan jag tog din hand och skakade den, sa mitt namn och glömde bort ditt direkt. Jag kollade dig i dina ögon och du gav mig den där blicken som gör att jag sitter här, 6 månader senare, och skriver om dig. Den där blicken som får mig att känna mig fin, älskad och för den stunden bara din. Jag behöver den. Jag behöver dig. Det har gått så lång tid sen vi stod där i hallen. Fortfarande känner vi inte varandra. Jag vet ingenting om dig. Allt jag vet är att jag inte klarar mig utan dig. Så jag låter dig dissa mina sms. Låter dig utnyttja mig. För vet du vad? Jag älskar det. Jag älskar att en del av dig behöver mig ibland. Jag lyssnar inte på vad mina vänner säger, jag bryr mig inte om jag blir sårad. Bara så länge du finns där spelar ingenting annat någon roll.

When you´re too in love to let it go

The tears come streaming down your face
When you loose something you can´t recplace
When you love someone but it goes to waste. Could it be worse?





Jag vet jag har mig själv att skylla, har vetat det varenda fylla. Varje gång jag skakat hem och längtat efter dig igen

Sleep all day
Party all night
Never grow old
Never die

Den vackraste stunden i livet var den när du kom och allt var förbjudet och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om för det ekar i huvet

Lukten av klor fyller min näsa. Det vatten som nyss värmt mig kyler nu ner min kropp. Jag tittar ner på de rosa fiskarna på baddräkten. De håller på att kvävas av att få vara i luften tänker jag. Sen tittar jag lite längre ner. 5 meter under mig väntar vattnet. Bakom mig har en kö bildats. Alla vill hoppa. Jag vill hoppa. Men jag vågar inte. Jag försöker, men det går inte. Fötterna har klistrat fast. Pappa tittar upp på mig från poolen. Han får vattnet att kännas varmare och botten att kännas mjukare. Ändå går jag ner igen. Jag tar tag i den kalla stegen och går ner. Förlåt om jag gjort dig besviken pappa. Det är det sista jag någonsin velat. Vad jag känner i hjärtat nu är samma känsla som jag hade där i Eriksdalsbadet när vi var där du och jag. Jag var bara 5 år. Jag hade inte bara ett par armpuffar på mina axlar. Jag lämnade stoltheten du trätt ovanpå dem på trampolinen och gick ner istället för att hoppa. Jag vet att du väntar på mig där nere när jag hoppat. Men just nu, här uppe på 5ans trampolin är det ensamt. Din röst når inte upp. Jag klarar det inte själv.

Elegi - Lars Winnerbäck

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt
Och du berätta att du saknar mig i natt, det gör jag med
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med

En elegi för alla sorger den där hösten handla om
För en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in
För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din


RSS 2.0