Blogg listad på Bloggtoppen.se

När tiden är rätt ska jag plocka upp dig och ta dig långt härifrån





Vad jag bryr mig om nu är att aldrig mer ge hjärtat rakt ut

För ett litet tag ska jag lägga ned bloggen. Den här sommaren måste jag släppa allt som hänt och bara leva. Inte grotta ner mig i djupa tankar. Tror det är nyttigt för mig att inte tänka så mycket. Mitt förra inlägg beskriver allt jag känt förra året. Nu är jag tom på ord. Måste gå vidare. Så vi hörs när jag har ett behov av att skriva av mig igen.

There is no time for us

Om du vill veta sanningen. Hur det varit sedan första gången jag träffade dig, hur det fortfarande är och troligtvis alltid kommer vara. Om du någon gång skulle ens fundera på att skriva. Om tanken någon gång skulle slå dig. Vill jag att du ska veta att om du vill ha mig nu kan du få mig så lätt. Nu, förevigt och föralltid. För jag var din sen du kollade på mig med en blick jag aldrig kan glömma. Så länge mitt hjärta slår kommer jag aldrig sluta se den framför mig när jag blundar. Det kommer alltid finnas en hand för dig någonstans. Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam. Jag önskar bara att du någon gång i ditt liv tänker på mig. Och att du ler. Åt alla minnen, åt alla skratt, åt alla stunder vi hade tillsammans. Jag ber dig inte att skriva till mig då. Jag ber dig inte att vilja ha mig. Jag ber dig inte ens att gilla mig. Jag ber dig bara att låta mig få vara en del av ditt liv. Att jag får vara ett kapitel i din bok. Att jag skrev någon slags historia som du kommer minnas om hundra år. Att du aldrig glömmer, precis som jag aldrig kommer glömma dig. Jag hoppas att du ler. Åt det vi hade, det vi kunde haft och det som förblev en dröm om vad kärlek kunde vara. Jag hoppas att du ler åt de bevarade, de förlorade och de oförglömliga stunderna vi delade en gång under vår ungdom. Det där året som gick alldeles för fort. Som gled ur min hand likt sand. Helt plötsligt var vår tid slut. Jag tror aldrig världen kommer förstå. Och jag ber inte att ens  du ska förstå. Men jag ler. Åt allt vi hade. Åt en höst jag aldrig glömmer, en vinter som fortfarande gör sig påmind varje dag, en vår som blommade ut oskuldsfullt vackert men samtidigt så fruktansvärt hjärtekrossande. Blommorna knoppade tidigare än vad jag velat. Snön smälte fortare än vad den skulle gjort. Och plötsligt var vår tid slut. Jag trodde att jag hade tid. Men jag har kvar minnena. Och på dem kan jag leva. På det odödliga hoppet går jag vidare.
Slutligen vill jag bara säga någonting jag aldrig sagt förr. Jag älskar dig. Med varje andetag och med varje hjärtslag. Så jag ber dig. Glöm mig aldrig.


They knew better, still you said forever

Part 3

Och så fortsatte den hösten och vintern. Vässade skolpennor byttes ut mot glödande cigaretter. Tidigt inställda väckarklockor byttes ut mot nattbussar och lydiga hemkoster blev till vinglande övernattningar. Aldrig hade en vinter sett så mycket snö. I höga klackskor gick vi längst istäckta vägar, följde spåren ner till syndernas dunkla gränder. Orken fanns inte där till att vara duktig och snäll. Vi var trötta på att dricka tills det snurrade. Vi fortsatte istället tills de oförglömliga nätterna blev suddiga minnen. Försöken att bedöva känslorna var förgäves och någonstans mitt upp i alla fyllestrul och alla meningslösa främligar insåg jag att för mig fanns det bara en människa jag tänkte på under nattbussens långa tur hem.

Det var nyår och 2010 skulle bli 2011. För första gången i mitt liv blev nyårskyssen den viktgaste händelsen på hela kvällen. Så jag bjöd dig. Och till min stora lycka skulle jag få vara med dig. Vi skulle stå mitt bland snöflingorna och kyssas under stjärnorna. På en tågstation någonstans där vi aldrig varit förr gömde jag min nyköpta nyårsklänning bakom en snötäckt kappa. Men vad som skulle blivit den bästa kvällen i mitt liv visade sig bli en besvikelse när du vände om på vägen. En kram och sedan var du borta.

Så många slag jag tog emot och ändå... ändå ställde jag mig upp varje gång bara för att invänta nästa magsopa. Aldrig lärde jag mig av misstagen. Varje gång jag ställde mig upp bad jag om en förändring men den kom aldrig. Mina vänner sa åt mig, alla varnade mig. Men jag lyssnade inte. För du hade lovat. Dina kyssar var mitt löfte, dina ord min sanning.

En tredjedel av den jag var går hem för en är krossad, en är din

Part 2

Jag har i många år hört hur folk säger att kärlek gör en blind. Och nu har jag insett att det verkligen är så. Du var inte anledningen till varför jag gick upp på morgonen. Du var anledningen till varför jag somnade med tårar på kudden. Du var inte den som fanns där när jag behövde någon. Du var den som gjorde att jag behövde någon där. Klart jag kunde se de svarta märkena efter mascara på örngottet. Men jag lät leendena du vissa nätter fick mig att somna med överglänsa allt det där. På något magiskt vis gjorde du det värt det, 100 gånger om.

Efter den där gången hade jag ditt nummer och du hade mitt. Det blev onsdag och dags för lillördag. Så ännu en gång var jag i lägenheten och shottade vodka, kände basen i kroppen och skrattade tillsammans med mina vänner. Men någonting var annorlunda. Det var inte som förr och någonting saknades. Jag fick ett meddelande från dig där du sa att du inte skulle komma. Besvikelsen som sköljde över mig gjorde mig rädd. Jag kände dig inte, ändå kändes det som att jag inte skulle överleva den där natten utan dig. Så på en trästol i samma kök som vi varit i tillsammans för några dagar sen stod jag då och försökte släppa dig genom att dricka mer. Det funkade inte så bra. För efter ett tag insåg jag att jag var alldeles för full och du var fortfarande inte där.

Tell me when you hear my heart stop, you´re the only one that knows

Part 1

Jag sitter på altanen och hör musik komma från någonstans långt bort. I handen håller jag en glödande cigarett. Jag hör filtrer spraka när jag tar ett bloss. Röken åker ut genom en tung utandning. För ett år sedan hatade jag den här tjejen. Något fick mig att sluta hålla hårt på moralen. Jag insåg att ingen egentligen bryr sig förutom jag. Och jag slutade bry mig. Under några inlägg tänkte jag ägna mig åt att förklara för dig och för mig själv hur jag kom hit. Varför det blev såhär. Så vi backar bandet. Vi trycker få rewind-knappen och stannar vid hösten 2010.

Den 16:e oktober. En tid då ingen ville nåt. Precis när vi trycker på play är vi i en trappuppgång. Jag går först. Trappstegen känns lätta under mina fötter. Jag öppnar dörren till lägenheten och hör musiken dåna. Vi tar av oss skorna i hallen och går sedan åt olika håll. Kanske var det sättet du kollade på mig under den kvällen som fått mig att fastna där. Helt plösligt var din hand på mitt ben. Och du fick mig att känna något jag aldrig förr känt. Det var som att hela världen var samlad i mig. Att du och jag stod på toppen.

I efterhand vet jag att det var precis det vi gjorde just där och då. För jag har fallit den långa biten ner. Jag om någon vet hur högt upp vi var.


Det verkar så enkelt vännen, ändå är det så obegripligt svårt

I ditt stora hjärta börjar slagen bli små
Och du rör min hand så jag förstår
Att det bara är timmar tills du går

Fem steg bakåt, två steg fram
På lite håll liknar det dans
Och i drömmen håller du i min hand

Kent - M


Allt som är kvar är ett minne om vad kärlek kunde va






Hela världen är så underbar om man är korkad tom och glad

Jag tänker inte innan jag agerar
Det jag gör är sällan något jag i förväg planerar
När modet är litet tvingar jag fram lite till
För just i denna sekund är det precis det jag vill
Det kanske inte alltid är så smart
Men det är väl det som gör livet så underbart,
Att det sällan blir som du tänkt
När du handlar alldeles befängt
Men om alltid gör som du borde,
kommer du imorgon ångra allt du inte gjorde
För du hade chansen idag att göra något ingen annan gjort
Så hindra sanden från att rinna genom fingrarna för fort
Lova dig själv att imorgon ska du försöka hinna
Du har inget att förlora, men allt att vinna


No one ever said it would be this hard, oh take me back to the start

När jag tänker tillbaka på sommaren, på hösten innan jag träffade dig är allt suddigt. Alla minnen är kvar men hur mycket jag än försöker minnas kan jag inte förstå hur det kändes. Hur det kändes att vara mig. Jag tappade väl bort mig själv på vägen i att hitta dig.
Jag kommer inte ihåg vad hon tänkte. Vad som gick igenom hennes huvud om kvällarna. Vad som fyllde hennes tankar när hon gick samma väg som vi 2 några månader senare skulle gå hand i hand. Jag trodde att jag visste allt. Men jag visste ingenting. Jag hade ingen aning. För vad jag då trodde livet handlade om visade sig bara vara ett kapitel i hela historien. Undermeningen och den verkliga betydelsen visste jag ingenting alls om.

Det vore väl fel att säga att jag är så mycket visare nu, att jag helt plöstligt förstått meningen med livet. Jag är fortfarande lika svarslös som innan. Det är bara frågorna som blivit fler.


När idag blir igår, kommer du älska mig ändå?

Det spelar ingen roll
om du håller mig hårt
Ingen kommer att
minnas om 100 år
Jag är rädd att man glömmer
glömmer allt
Som vi glömde att vi
älskade varandra



Kan vi inte vara nära bara en minut

Trots att jag lyckats intala mig själv att jag är okej kan jag inte glömma. Även fast jag blundar hårt kan jag inte sluta se det framför mig. Och jag önskar att du minns det med.
Det var en kall kväll på en balkong. Vi stod helt tysta och höll om varandra. Mitt huvud lutade mot ditt bröst. På något sätt kände jag på mig att det snart skulle ta slut. Någonting i ditt sätt att hålla om mig sa att du var rädd, att du aldrig skulle våga. Det var som att jag visste att vinden som svepte över oss aldrig skulle stanna kvar. Den skulle åka förbi och glömma oss.


Det är över nu, men jag kommer ihåg alla stunder med dig

Ett telefonsamtal och så var det klart. Det jag undrat, det jag hoppats, det jag önskat, det jag fruktat. Allt samlat i ett enda kort svar på en väldigt enkel fråga.
- Det är väl rätt uppenbart att jag gillar dig och vill träffa dig. Men du är bara så förvirrande. Nu vet du i alla fall vad jag vill så... vad vill du?
Tystnad i några sekunder. Den där tystnaden som är allt annat än tystnad i huvudet. Det där hemska surret av tankar får benen att börja skaka. Mina händer har frusit fast vid telefonen. Ändå är det inte den låga temperaturen som får mig att känna såhär. Svaret jag väntat på i ett halvår får jag sedan.
- Jag vill nog inte så mycket.
Jag trycker av samtalet. Står och tittar rakt ut över en tom fotbollsplan. Hör basen från musiken inifrån. Känner ingenting i några sekunder, jag bara finns. Sedan förstår jag vad som precis hänt. Allting kommer fortsätta precis som det är nu. Imorgon kommer barnen fylla den nu öde gräsplanen med skratt och rop. Allt kommer vara som vanligt. Trots att livet nyss vänts upp och ner för mig. Ett telefonsatal på 4 minuter och 1 sekund har skakat om min värld.


It hurts with every heartbeat

Varje gång ett tåg mot Märsta åker förbi tänker jag på dig. Varje gång jag går den där vägen från mig till centrum får jag tillbaka känslan jag hade när det var du och jag som gick den tillsammans. Varje gång jag känner någon annans närhet är det din jag saknar. Varje gång jag hör någon åka förbi mig på en skateboard hoppas jag det är du som står på den. Varje natt när jag ska sova är det dina armar jag vill ha runt om mig. Varje morgon är det dina andetag jag vill känna i nacken. Varje gång mitt hjärta slår, är det dig det slår för.


Birds go flying at the speed of sound, to show you how it all began

Varje dag passerar jag tusentals människor. Tomma själar på väg till ingenstans. Ingen av dem säger mig någonting. De bara existerar. Jag skakar hand med nya människor varje helg men kommer aldrig ihåg deras namn. För mig är de som statister i någonting jag kallar mitt liv. De hamnar bland eftertexterna som passerar så fort att ingen hinner läsa dem. Men ibland träffar man någon som blir undermeningen i hela sagan. Som långt efter sin medverkan finns med i ens tankar och alltid finns med någonstans mellan raderna, mellan replikerna. Och just denna människa var en av de som en gång bara passerade. En av de jag en gång skakade hand med och sedan glömde bort namnet på. Kunde inte någon bara stannat filmen där? I hallen då våra namn byttes, under en tid när ingen lyssnade och ingen mindes. Istället för att bara bli en scen under en annars ganska meningslös, utdragen komedi blev du huvudrollen i en kärleksfilm utan slut, där du förtjänade en nominerades för rollen du spelade.


Letar efter nåt att säga som kan ändra allt, nåt mer än det jag redan sagt

Du och jag i en busskur. Så många gånger har vi suttit och väntat här tillsammans. Varje gång har jag önskat att den inte ska komma. För det finns ingen annanstans jag skulle vilja vara på den här jorden. Du lägger din arm omkring mig och jag lutar mig mot ditt bröst. Känner dina hjärtslag, andas in din doft. Tänker att om det här är sista gången vi ses ska jag minnas detta ögonblick för evigt. Jag ska tänka på det varje gång jag sätter mig på den där träbänken och väntar på bussen. Bussen som du hoppar på men som jag önskar att jag kunde stanna. Jag ser dig åka förbi. Sen är du borta. Din värme sitter kvar i några sekunder innan kylan kryper in genom tröjan. Vinden har blåst bort doften av dig. Jag går den långa vägen hem ännu en gång.


Those three words are said too much, they´re not enough






Hur kan dom tro på evig kärlek, hur kan dom tro på den nu?

Stirrar mig blind på en tom skärm. Jag undrar om jag någonsin kommer sluta vänta. Undrar om det någonsin slutar göra såhär ont. Om man någon gång slutar bli besviken.

Den här natten kommer döda mig om jag inte får va med dig

Igår satt jag på tåget. Frusen, trött och besviken. Ville vända om. Ville hoppa av tåget och springa till dig. Min kropp skrek efter det. Mitt blod rusade genom mig med ett meddelande om att jag behövde träffa dig ikväll, behövde få se dig om bara i någon minut för att kunna överleva den här natten. Men jag visste för mycket. Visste vad som hänt. Visste vad som skulle hända. Klamrade mig fast i sätet och satt kvar tills jag var hemma igen. För första gången i mitt liv gjorde jag någonting för mig själv. Jag vek mig inte utan kom hem med en rak ryggrad när natten fortfarande var ung. Och vet du vad? Imorse vaknade jag gladare än någonsin, för jag hade överlevt natten utan dig

What if I say I´m not like the others, what if I say I´m not just another one?





Ibland är en lögn det finaste man har

Snälla, lämna inte den här världen till mig. Den är för tyst, för grå och för kall för att jag ska klara det själv. Behöver din närvaro och dina ord som lovar. Som lovar och som sviker. Som älskar och som ljuger. Kan vi inte bara låtsas ett tag till? Endast i din famn kan jag känna värme. Endast med dina händer i mina kan mitt blod rusa som det ska. Endast i din närhet kan jag andas



I fell in love last night and I was dancing the whole way home

Man inser nog inte hur mycket man faktiskt älskar en människa förrän man håller på att förlora den. Som att man inte förstår hur högt upp ovanför marken man verkligen är förrän man faller. Därför förstod jag den där kvällen då du aldrig hörde av dig som du lovat att göra, att det hänt någonting med mig, Du hade hänt mig. Från den stunden hade jag bara en enkel önskan. Jag ville bara vara nära dig. En önskan jag senare insett var långt ifrån enkel. Den kvällen insåg jag att allt skulle förändras. Att allt redan förändrats men att det tagit ett tag för mig att inse det.

Så sitter jag nu ett halvår senare i mitt rum och funderar på hur livet hade sett ut som jag aldrig träffat dig. Om inte ditt tåg nått fram till mig den kvällen. Livet hade varit mycket lättare, det är klart. Men trots allt som hänt ångrar jag ingenting. Trots alla besvikelser, trots alla tårar du låtit rinna men aldrig torkat, ångrar jag det inte för en sekund. Så som du fått mig att känna när du rört mig, när du kysst mig, när du kollat djup i mina ögon, gör det värt allt. Och jag skulle göra om det hundra gånger om jag kunde.


Let´s go all the way tonight. No regrets, just love






Saknar dig fast du står här mitt framför mig





Let´s take a breath, jump over the side

Jag tänkte på det här med kärlek
På hur underbart vacker det är när du klättrat
den långa, steniga vägen upp och äntligen når toppen
På hur stark man måste vara för att orka resa sig efter fallet till marken
Jag tänkte på det här med lycka
Hur modig man måste vara för att våga stå vid avsatsen
och balansera mellan att stå kvar på toppen och falla till marken
På hur underbart det är att stå där uppe och titta ut över hela världen,
för den har du erövrat.
På hur ett litet steg närmre kanten kan få dig att falla den långa vägen ner,
så långt att vägen upp känns oändlig
Jag tänkte på det här med brustna hjärtan
På hur du kan ligga kvar där nere, blåslagen och nära döden
och kanske aldrig orka resa på dig igen
Jag tänkte på det där med kärlek
Hur dom där stunderna på toppen gör fallet och slaget i marken värt allt
På hur ärren efteråt aldrig försvinner men representerar en tid då du vågade

RSS 2.0